Nestor: Ansipi kandidatuuri korral käiks Tallinnas veelgi hoogsam valijate hirmutamine

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Toomas Huik

SDE fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor kommenteeris Argo Ideoni eilset arvamust, et Andrus Ansip võinuks Tallinna linnapeaks kandideerida, öeldes et sel juhul tegeleks Keskerakond oma valijate veelgi põhjalikuma hirmutamisega.

«Hindan Argo Ideoni arvamusavaldusi väga kõrgelt, aga antud juhul jääksin küll teistsugusele arvamusele,» ei pooldanud Nestor ideed, et Ansipist oleks saanud Tallinnas hea linnapeakandidaadi.

«Ühest küljest oleks olnud Reformierakonna linnapeakandidaat kindlasti värvikam, aga antud oludes toonud kaasa ka vastaskandidaadi valijate suurema aktiivsuse. Seega ei oleks see samm valimistulemust suures osas muutnud ja kohtade jaotus valitavas volikogus Savisaare pooldajate ja kritiseerijate vahel jäänuks ikka samaks. Kross oleks hääli kaotanud ja Reformierakond ehk võitnud, aga seda ka mitte oluliselt,» arutles Nestor.

«Keskerakond aktiviseerib ka täna oma valijaid hirmutamisega ja sellisel juhul oleks ta seda tegemas veelgi suurema hooga,» ütles poliitik. «See on ikka päris kole, mida täna Lasnamäe valijatele pähe topitakse.»

Nestori sõnul ei tea ta, mis ametisse Ansip peaministritoolilt edasi suundub ega tunne selle üle ka suuremat muret. «Küll aga olen veendunud, et järgmistele riigikogu valimistele läheb Reformierakond uue «number ühega» ja seda sellel lihtsal põhjusel, et nad tahavad valimisi võita. Langustrendil oleva esinumbriga see poleks võimalik. Saabuvad valimised ja nende tulemused võivad siinkohal protsesse kiirendada,» prognoosis Nestor.

Postimehe ajakirjanik Argo Ideon kirjutas oma eilses arvamusloos, et Reformierakonna linnapeakandidaat Tallinnas võinuks olla Andrus Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles