Kohus mõistis neli inimest narkokuritegudes süüdi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis täna narkokuritegudes süüdi neli inimest, kellest kaks said karistuseks reaalse ja kaks tingimisi vangistuse.

Põhja prefektuuri narkopolitseinikud leidsid tänavu märtsis Tallinnas süüdistatavate ja nende elukohtade läbiotsimisel kokku ligi 250 grammi fentanüülisisaldusega pulbrit, millest oleks jätkunud narkojoobe tekitamiseks umbes 120 000 inimesele. Peale selle avastas politsei veel ligi 600 grammi metamfetamiini sisaldanud pulbrit ja üle ühe kilogrammi GHB-sisaldusega vedelikku ning väiksemates kogustes metamfetamiini ja metadooni.

Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel saadi suurem osa narkootikumidest läbiotsimisel kätte Juri (51) ja Olga (30) korterist Kristiine linnaosas. Samuti avastati korterist kaks Juri kasutuses olnud püstolit, revolver, helisummuti ja laskemoona, mille jaoks polnud mehel relvaluba.

Süüdistuse järgi hankisid narkootikume Juri ja Olga ning seejärel pakendasid Nikolai (43) ja Tatjana (27) ained väiksemateks kogusteks, mis anti edasi, teiste seas Igorile (28). Grupi liikmed tegelesid narkoäriga vähemalt alates eelmise aasta lõpust.

Juba enne suve arestis kohus prokuratuuri taotlusel hulgaliselt süüdistatavate ja nendega seotud inimeste vara: üle 30 000 euro sularaha, sõiduauto Mercedes Benz E320, väärismetallist ehteid ning kallihinnalist tehnikat, sealhulgas süle- ja tahvelarvuteid, telereid, nutitelefone ning öövaatlusseadme.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur Jurile süüdistuse suure koguse narkootiliste ainete ebaseaduslikus grupiviisilises käitlemises suure varalise kasu saamiseks, samuti tulirelvade, laskemoona ja helisummuti ebaseaduslikus omandamises ja hoidmises. Nikolai ja Tatjana said süüdistuse suure koguse narkootiliste ainete ebaseaduslikus käitlemises isikute grupis ning Igorile esitati süüdistus suure koguse narkootiliste ainete ebaseaduslikus omandamises ja valdamises. Olga osas lahutati materjalid eraldi menetluseks.

Harju maakohus mõistis tänase otsusega Jurile liitkaristuseks seitsme ja Igorile kahe aasta pikkuse vangistuse. Nikolai ja Tatjana said mõlemad karistuseks kolmeaastase tingimisi vangistuse kolme aasta pikkuse katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles