Norras kasuvenna mõrvanud teismeline avaldas teo motiivi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra politseiautod ja politseinikud.
Norra politseiautod ja politseinikud. Foto: SCANPIX

Norras Sagvågi saarestikus 3-aastase poisi mõrvanud teismeline avaldas oma julma teo motiivi.

Politsei sai 11. oktoobril väljakutse eramusse, kust leiti väikse poisi surnukeha.

Samas viibis vigastada saanud täiskasvanud mees, kes toimetati haiglasse. Kolmandana viibis sündmuskohal 13-aastane poiss, kelle politsei võttis kahtlustatavana kinni. Politseinikud kirjeldasid juhtunut kui peredraamat.

Teismeline oli mitu päeva motiivi osas vait, kuid rääkis sellest lõpuks oma advokaadile. «Ta tahtis väga rääkida oma teo põhjusest. Lubasin, et asi jääb vähemalt esialgu üksnes minu ja tema vaheliseks asjaks,» rääkis Kjell Steinsbö ajalehele VG. Ka rääkis ta advokaadile oma isa noaga ründamise tagamaadest.

Nooruk peab sel nädalal läbima psühhiaatrilise analüüsi. Oma vanuse tõttu ei saa teda 3-aastase lapse tapmises süüdi mõista, kuid pere juurde ta vähemalt praegu ei pääse.

«Uurimise ajal on vaid kaks valikuvõimalust – tema eest hoolitsevad kas tervishoiu- või sotsiaaltöötajad,» rääkis kohalik politseijuht Bernt Vidar Norvalls ajalehele VG.

Väike poiss elas kasuperes, seega kahtlustatakse veretöös tema kasuvenda.

Norras süüdistati last viimati mõrvas 19 aastat tagasi. Aastal 1994 peksid kaks 6-aastast poissi Trondheimis surnuks 5-aastase tüdruku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles