Võimud piiravad jääleminekut

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Üle Eestimaa tuleb teateid jäälemineku keeldude kohta. Järgmisest kolmapäevast on keelatud minna Viljandimaa veekogudele, esmaspäevast aga ei tohi enam minna Peipsi järvele.


Viljandi maavalitsuse teatel kehtib keeld ohutuse tagamiseks ja õnnetusjuhtumite vältimiseks alates seitsmendast aprillist avalikel ja avalikult kasutatavatel veekogudel. Sealhulgas on keelatud minna ka Võrtsjärve Viljandi maakonna territooriumile jäävale osale.

Valga ja Tartu maavanema samalaadsete korralduste tõttu on nimetatud kuupäevast ühtlasi keelatud jääle minek kogu Võrtsjärve ulatuses.

Politsei- ja piirivalveameti ida prefektuuri teeninduspiirkonnas Mustveest Narva jõe lähteni on jääle minek ohtlikuks muutunud jääolude tõttu homsest keelatud, lõuna prefektuuri teeninduspiirkonnas Mustveest kuni Lämmijärveni võib Peipsi järve jääle veel mõned päevad minna.

«Küll aga on antud piirkonnas keelatud transpordivahenditega liiklemine harrastuskaluritel. Kalastamine ja Peipsi järve jääle minek on lõuna prefektuuri teeninduspiirkonnas lubatud kuni 5 kilomeetri kaugusele kaldast, kuid politsei palub olla väga ettevaatlik Piirissaare ümbruses. Samuti on ohtlikud kohad jõesuudmed, kus esineb vaba vett,» teatas PPA.

Alates homsest on keelatud minna Narva veehoidla, Narva jõe, Pihkva- ja Lämmijärve jääle, kuna 20 kuni 60 sentimeetri paksust järve jääd katab poole meetri paksune vee ja lumesegu ning muutunud on jää struktuur.

Alates esmaspäevast on keelatud Peipsi järve jääle minek nii jalgsi kui transpordivahenditega kogu järve ulatuses.

Politsei palub kehtestatud keeldu tõsiselt suhtuda, kuna pehmenenud struktuuriga jääle minek on eluohtlik.

Et säästa inimelusid ja ennetada õnnetusjuhtumeid palume sõltumata jääle mineku kaugusest registreerida oma väljumine veekogule ja saabumine lähimas piirivalvekordonis.

Värskeimat infot jääolude kohta saab küsida lähimast kordonist või politsei- ja piirivalveameti kliendiinfo telefonilt 612 3000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles