FSB: Moskva ja Kizljari terroriaktide organisaatorid on teada

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed asetavad küünlaid ja lilli Lubjanka metroojaamas hukkunute mälestuseks, Tagaplaanil paistab FSB peahoone.
Inimesed asetavad küünlaid ja lilli Lubjanka metroojaamas hukkunute mälestuseks, Tagaplaanil paistab FSB peahoone. Foto: AFP /Scanpix

Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse FSB peadirektor Aleksandr Bortnikov kinnitas, et Moskvas ja Kizljaris aset leidnud terroriaktide organisaatorite isikud on teada.


Bortnikovi sõnul on need inimesed seotud Põhja-Kaukaasiaga, vahendas RIA Novosti.

Esmaspäevastes enesetapurünnakutes Lubjanka ja Park Kulturõ metroojaamades hukkus kokku 39 inimest, vigastatuid on ligi 90. Dagestanis Kizljaris sai eilses kahes plahvatuses surma 12 inimest.

Bortnikov rääkis president Dmitri Medvedevi juures, et praegu käib operatiiv-jälitustöö. «Kinnitust leidis versioon terroriaktide toimepanijate seotusest Põhja-Kaukaasiaga. Me teame terroriaktide organisaatoreid personaalselt, toimub operatiiv-jälitustöö.»

«On saadud teatud materjale, peetud kinni mitmeid inimesi, viiakse läbi ülekuulamisi, võetud ära asitõendeid ja korraldatakse ekspertiise,» loetles FSB ülem.

Bortnikovi sõnul on võitluses terrorismiga hädavajalik, et sellesse kaasatakse kodanikuühiskond ja elanikud.

«Veenda inimesi, saada tagasipöördumiseks nõusse need, kes läksid mägedesse ja metsa mitte omal vabal tahtel. Mida läbipaistvam ja mõistetavam on meie töö, seda parem on tulemus,» rääkis Bortnikov.

FSB ülem lisas, et selle töö juures on hädavajalik võita enda poole regioonide liidrid ja ühiskonnas mõju omavad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles