Kohus mõistis narkotaimi vedanud lätlasele vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised näevad välja khati kimbud
Sellised näevad välja khati kimbud Foto: Maksu- ja tolliamet

Harju maakohus mõistis khati narkotaimi vedanud lätlasele neljapäeval osaliselt reaalse vangistuse.


Kohus tunnistas 27-aastase Mareks Strautnieksi süüdi suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises ning eriluba nõudva kauba üle piiri viimise katses ning määras talle kahe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse. Sellest tuleb mehel seitse kuud reaalselt trellide taga veeta ja ülejäänud karistusaeg kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kuna Strautnieks viibib alates mullu 26. septembrist vahi all, pääseb ta aprilli lõpus vabadusse. Siis aga tuleb tal Eestist lahkuda, kuna kohus määras lisakaristusena tema riigist väljasaatmise.

Maksu- ja tolliameti töötajad tabasid Strautnieksi enam kui kümne kilogrammi khativõrsetega Tallinna lennujaamas mullu septembris.

Maksu- ja tolliameti töötajad on viimasel ajal tabanud rohkelt khativõrsete smugeldajaid. Viimati saadi 4. veebruaril Tallinna lennujaamas kätte kaks isikut, kes vedasid kokku ligi 38 kilogrammi narkotaime võrseid.

Tänavu märtsis mõistis Harju maakohus tingimisi vangistuse kolmele mehele, kes olid mullu novembris seotud kokku 23 kilogrammi khativõrsete veoga. Sama süüteo eest said mitmed kurjategijad karistada ka möödunud aasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles