Kohus määras miljonipettuses kahtlustatavale kautsjoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaalaste rikkumiste eest on tänavu Eestis trahvitud 795 isikut kogusummas 1,73 miljonit krooni.
Keskkonnaalaste rikkumiste eest on tänavu Eestis trahvitud 795 isikut kogusummas 1,73 miljonit krooni. Foto: Sille Annuk

Viru maakohus määras neljapäeval 150 000-kroonise kautsjoni mehele, kellel lasub kahtlus võltsitud krediitkaarte kasutades laevafirmale Tallink mitme miljoni krooni suuruse kahju tekitamises.


28-aastane Jevgeni pakkus kautsjonisummaks 100 000 krooni, prokurör kinnitas aga, et on kahtlustatava vabastamisega nõus siis, kui kautsjon oleks vähemalt pool mijonit krooni. Kohus otsustas määrata kautsjoni suuruseks 150 000 krooni.

Jevgeni sattus uurimise alla, kui selgus, et ta oli 2007. ja 2008. aastal broneerinud arvuti kaudu ASi Tallink laevadele erinevate isikute nimel pileteid, mille eest tasus võltsitud krediitkaartidega. Kahtlustuse järgi tekitas mees laevafirmale kokku ligi 2,7 miljonit krooni kahju.

Lisaks lasub Jevgenil kahtlus selles, et ta tellis 2007. aasta detsembris kolmele reisijale lennupiletid marsruudil Pariis-Tallinn-Pariis, võltsides maksekorraldust ning jättes tasumata ligi 18 000 krooni.

Politsei tabas Jevgeni 2009. aasta novembris ning esialgu kohus teda vahi alla ei võtnud. Siis aga selgus, et mees jätkas kuritegude sooritamist. Kahtlustuse järgi valetas ta autoregistrikeskusele, et on kaotanud oma kahe sõiduki registreerimistunnistused, tegelikult aga soovis ta nii varjata oma vara ametivõimude eest. Nimelt arestis kohus tema sõidukid ning korterid.

Politsei esitas Jevgenile kahtlustuse kelmuses, valeandmete esitamises ning dokumendi võltimises ja selle kasutamises. Ühtlasi võttis kohus ta tänavu 3. veebruaril eeluurimise ajaks vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles