Haapsalus voolas vanast mahutist ojja õlist vett

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlireostus.
Õlireostus. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Keskkonnainspektsioon avastas teisipäeva hommikul Haapsalust Tiigi tänavalt maa-aluse kütusemahuti, kust voolas merre suubuvasse Jaama ojja õlisegust vett.


Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja sõnul pumpasid päästjad mahutist ümber umbes neli tonni kütuse ja vee segu, kirjutab Lääne Elu.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa büroo juhataja Tõnis Ulm pakkus, et ojja võis voolata vähem kui 100 liitrit reostunud vett.

Üleeile pandi ojja kahte kohta küll õli püüdvad poomid, kuid Ulmi sõnul saab loodus ise reostusega hakkama. Keskkonnale suurt kahju ei tekkinud. «See oli kerge kütteõli, mis lahustub ja aurustub, aga ega see hea ka ole,» lausus ta.

Ulm lisas, et tõenäoliselt võis Jaama ojal veel hiljemgi näha õlikirme virvendust, sest sulaga vesi tõuseb ning poomid ei võta õhukest õlikirmet kinni. Õlijäägid võivad olla kogunenud kaldaäärsesse lumme ja taimedesse ning nüüd imbub see ojja.

Keskkonnainspektsioon mahuti omanikku karistada ei kavatse, sest omanik oli koostöövalmis ja reostusallika likvideerimisega kaasneb niigi suur kulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles