Prokuratuur: kohus karistas Parbuse asjas tõestatud süüga inimesi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus kohtus.
Ivo Parbus kohtus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel karistas kohus niinimetatud Parbuse süüasjas neid inimesi, kelle süü oli tõendatud.

«Kriminaalmenetluse peamine eesmärk oli sellise korruptiivse skeemi likvideerimine ja seda ka tehti ning kohus karistas neid isikud, kelle puhul tõendid kinnitasid kuritegude toimepanemist,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder Postimehele

Ta märkis, et Põhja ringkonnaprokuratuur uuris kriminaalasjas kuritegelikku skeemi, mille keskmes oli Tallinna abilinnapea nõunik Ivo Parbus, kes korraldas isiklikult detailplaneeringute ja ehituslubade menetlust Tallinna linnaplaneerimise ametis ning sai selle eest suurte äriühingute esindajate käest mitmel juhul pistist.

«Muu hulgas korraldas Parbus erakonnakaaslase Elmar Sepa kihutamisel kahe detailplaneeringu menetlust, mille eest vastavalt kokkuleppele küsis Elmar Sepp kinnistu omanikelt SA-le Jüri Vilmsi Sihtkapital «annetusi», mida juriidilises keeles nimetatakse pistiseks,» sõnas Põder.

Keskerakonnast lahkunud Tarmo Lausing ütles Postimehele, et just Edgar Savisaar aitas Keskerakonnale raha andnud ettevõtjatel ehituslubasid anda, kuid kohus mõistis selle eest süüdi ja karistas vangistusega Ivo Parbust ja Elmar Seppa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles