Amfetamiinismugeldajaid ootab kohtutee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks prioriteediks piiriülese kuritegevuse puhul peetakse narkokaubanduse vastu võitlemist.
Üheks prioriteediks piiriülese kuritegevuse puhul peetakse narkokaubanduse vastu võitlemist. Foto: SCANPIX

Viru maakohtus algab esmaspäeval protsess kahe noormehe üle, kes maksu- ja tolliameti uurimisandmetel olid seotud enam kui kolme kilo amfetamiini Venemaalt Eestisse smugeldamisega.


Eeluurimisel kogutud andmetel pakkus 17-aastane Victor mullu mais endast aasta vanemale Igorile võimaluse 500 krooni eest tuua Venemaalt Eestisse viis grammi amfetamiini. Igor võttis pakkumise vastu ning tõigi narkopulbri üle piiri Eestisse, antis Victorile ning sai selle eest 500 krooni.

Järgmisel päeval läks Igor Venemaale uue narkopaki järgi, kuid seekord oli tal ükesanne tuua Eestisse juba 3018 grammi amfetamiini. Kuritegu jäi meestel siiski lõpuni viimata, kuna ametnikud pidasid Igori tollikontrolli käigus kinni.

Veel samal päeval võttis Viru maakohus nii Igori kui ka Victori eeluurimise ajaks vahi alla.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Igor süüdistuse suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises ja üle Euroopa Ühenduse tollipiiri toimetamises. Victor sai süüdistuse Igori narkoveole kihutamises ning sellele kaasaaitamises. Kohtus süüdimõistmisel ootab mehi kuni 15-aastane vangistus.

Mõlemad mehed on varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles