Lapsevanem pöördus õppelaenu hüvitamise küsimuses riigi vastu kohtusse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna esitas Karin Viitmaa Tallinna halduskohtusse hagi Eesti riigi vastu riigikogu otsuse tõttu lõpetada 1. juulist 2009 õppelaenude hüvitamine lapsevanematele.

Kaebaja on seisukohal, et riigikogu otsus läheb vastuollu põhiseadusega ja õiguspärase ootuse printsiibiga.

Viitmaa taotleb riigikogu otsuse tühistamist ning 2009. aasta teise lisaeelarve seadusega seonduvalt teiste seaduste muutmise seadusega kehtestatud õppelaenu hüvitamise lõpetamise tunnistamist põhiseadusega vastuolus olevaks.

«Usume, et õppelaenu hüvitamisele oli ja on õigus kõigil lapsevanematel, kes enne seadusemuudatust kehtinud korra alusel võtsid õppelaenu ja vastasid hüvitamise tingimustele. Kuna mitmetest meie pöördumistest ja ettepanekutest hoolimata pole riigiga hetkel kompromissi leidmine võimalik, siis jätkame kohtulike lahenduste otsimist,» märkis Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) juhatuse esimees Maris Mälzer.

EÜL osutab Karin Viitmaale õigusabi.

Karin Viitmaa jäi lapseootele 2009. aasta veebruaris ning sünnitas lapse 26.09.2009, mistõttu ei olnud ta täitnud 01.07.2009 seadusest tulenevaid nõudeid ega saanud esitada avaldust õppelaenu hüvitamise jätkamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles