Keskerakond on pensioniea tõstmise vastu kogunud üle 13 000 allkirja

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensioniiga tõstvale eelnõule esitas opositsioon kokku 139 muudatusettepanekut.
Pensioniiga tõstvale eelnõule esitas opositsioon kokku 139 muudatusettepanekut. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pensioniea tõstmise vastu on Keskerakond nädala jooksul kogunud üle 13 000 allkirja. Täna alustatakse allkirjade kogumist ka elektrooniliselt.

Simson sõnas, et niivõrd suurt hulka rahvast mõjutava otsuse vastu võtmine eeldab laiapõhjalist arutelu ja analüüsi ning ekspertide hinnanguid.

«Enne pensioniea tõusu tuleb sotsiaalministril esitada strateegia Eesti rahva kehvade tervisenäitajate parandamiseks ning tööpuuduse leevendamiseks, alles seejärel saame rääkida pensioniea tõusust.»

«Pensioniea tõus eeldab, et Eesti inimesed on 60-ndates eluaastates terved ja võimelised osalema tööprotsessis ning neile on pakkuda ka reaalseid töökohti,» märkis Simson.

Lisaks Keskerakonnale on pensioniea tõstmise vastu kogunud üle 10 000 allkirja ametiühingud.

Allkirja andnud on seisukohal, et valitsus peab esmajoones tegelema Eesti rahva keskmise eluea tõstmise ja kvaliteetse ning kättesaadava arstiabi tagamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles