ÜRO ekssaadiku sõnul võib Karzai narkootikume tarbida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Galbraith 2007. aastal
Peter Galbraith 2007. aastal Foto: SCANPIX

Afganistani valitsus mõistis täna hukka endise ÜRO saadiku Peter Galbraithi eilse sõnavõtu, milles viimane seadis kahtluse alla president Hamid Karzai vaimse stabiilsuse ning andis mõista, et riigipea pruugib uimasteid.


Galbraith ütles eile USA telekanalile MSNBC, et Karzail on kombeks käituda väga emotsionaalselt ja impulsiivselt.

«Tegelikult ütlevad mõned (presidendi)palee allikad, et tal on teatud kiindumus Afganistani tulusaimate ekspordiartiklite vastu,» märkis Galbraith, viidates Afganistani esikohale maailma heroiinitootjana. «See jätkuv sõnavaling tõstatab küsimusi tema vaimse stabiilsuse kohta ja ausalt öeldes tekitab see Kabulis diplomaatide seas muret.»

Karzai ja Galbraith on viimastel päevadel pidanud avalikku sõnasõda seoses Karzai avaldusega 1. aprillil, kui ta süüdistas mullustel presidendivalimistel aset leidnud ulatuslikes pettustes välismaalasi, nende seas ELi ja ÜRO ametnikke.

Karzai pressiesindaja Siamak Hirawi süüdistas täna Galbraithi valetamises. «Kuna ta on petis ja valevorst, saab sama öelda ka tema viimaste sõnade kohta,» ütles ta AFP-le. «Neid võib võtta näitena sellest, kuidas kõik, mis ta on seni Afganistani ja valimiste kohta öelnud, on olnud sulaselge vale.»

Galbraith vallandati mullu ÜRO Afganistani esinduse asejuhi kohalt  erimeelsuste pärast, kuidas valimispettuse vastu reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles