Narva piiril tabati üle 1200 paki salasuitsu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal jäi nädalavahetusel vahele kolm salasigarettide müüjat.
Lääne-Virumaal jäi nädalavahetusel vahele kolm salasigarettide müüjat. Foto: Politsei

Teisipäeval, 6. aprillil leidis Narva piiril aset mitu sündmust, mille käigus avastasid politsei- ja piirivalveameti (PPA) Ida prefektuuri piirivalvebüroo ametnikud 1254 pakki Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigarette.

6. aprillil kell 12.15 peeti Narva-2 piiripunktis jalakäijate sillal Eesti Vabariiki sisenemisel kinni 24-aastane narvalanna, kelle üleriiete alla oli peidetud 24 pakki Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigarette, vahendas PPA pressiesindaja.

Naine anti menetlustoimingute läbiviimiseks üle Ida maksu-ja tollikeskusele.

Sama päeva õhtul kell 17.16 teavitas Vene Föderatsiooni piirivalve Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhtimispunkti, et Narva maanteesillalt visati Narva jõkke kaks spordikotti. Koheselt sündmuskohale suundunud Narva kordoni piirivalvetoimkond avastas, et Narva jões ujuvad allavoolu kaks spordikotti.

Kuna spordikotte ei olnud võimalik jõest kätte saada, paluti abi jõel viibinud kanuutajalt. Abivalmis aerutaja toimetas mõlemad kotid kaldale ning kottides olnud 200 pakki Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigarette anti üle sündmuskohale saabunud Ida maksu- ja tollikeskuse esindajale.

Orienteeruvalt kuus tundi hiljem, kell 23.45 märkas Narva maanteepiiripunkti alumise tõkkepuu toimkondlane, kuidas üks isik viskas kotti üle piirdeaia. Piirivalveametnik edastas info ühes isiku tundemärgid tollile. Ida maksu- ja tollikeskus kontrollis isikut, kuid kinni teda ei peetud. Sillalt alla visatud koti kontrollimisel avastati kotist 510 pakki Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigarette. Juhtumiga tegeleb Ida maksu- ja tollikeskus.

Pea paralleelselt eelneva sündmusega, kell 23.50 peeti Narva maanteepiiripunktis Eesti Vabariiki saabumisel kinni ka 26-aastane Jevgeni, kes tuli Vene
Föderatsioonist suure spordikotiga, ent pöördus enne jalakäijate terminali sisenemist ümber ja suundus tagasi silla poole Vene Föderatsiooni suunas. Seda
märganud piirivalvebüroo ametnik teavitas intsidendist alumise tõkkepuu režiimivalve tunnimeest, kes suunas kahtlaselt käitunud isiku tolli täiendavale läbivaatusele.

Kontrollimise käigus avastati kotist 520 pakki deklareerimata Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigarette. Isikule koostati tolli poolt reisija läbivaatuse akt ning edasise menetlusega tegeleb Ida maksu- ja tollikeskus.

Kui pühad ja pühade-eelne periood möödusid piiril rahulikult, siis antud sündmuste jada näitab Narva maanteepiiripunkti juhi Jaanus Lumiste sõnul, et salasigarettidega kaubitsejate tegevus piiril on seoses jää sulamisega Narva jõe kallastel taas aktiivistumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles