Kõrgõzstani siseministri väidetava surma üle valitseb segadus

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajate põlemasüüdatud auto.
Meeleavaldajate põlemasüüdatud auto. Foto: AFP/SCANPIX

Vaatamata mitme uudisteagentuuri varasemale teatele, nagu oleks Kõrgõzstanis lahvatanud rahutustes saanud surma ka riigi siseminister Moldomus Kongantijev, pole viimase hukkumine veel kinnitust leidnud.


Pealinna Biškeki politseiallikas kinnitas uudisteagentuurile AFP, et Kongantijev suri kolmapäeval pärast seda, kui sai riigi loodeosas Talasi linnas puhkenud rahutustes tõsiselt vigastadada.

Sama allikas kinnitas hiljem Vene uudisteagentuuridele ning ka teistele sõltumatutele meediaallikatele ning inimõiguslastele, et Kongantijev tapeti. End Talaibekiks nimetanud Talasi elanik kinnitas seejuures AFP-le, et ta nägi pealt, kuidas rahvajõuk ministri surnuks peksis.

«Meeleavaldajate rahvasumm peksis siseminister Moldomus Kongantijevi surnuks Talasi politseijaoskonna kõrval,» kinnitas Talaibek.

Samas lükkas Kõrgõzstani siseministeerium meedias avalikustatud väite ümber. Kohaliku meedia teatel võtsid meeleavaldajad ministri koos asepeaministriga aga pantvangi.

Siseministeeriumi esindaja Rahhmatullo Ahhmedov kinnitusel on minister elus ja kuuldused ministri väidetava surma kohta ei vasta tõele. Tema sõnul viibib minister jätkuvalt Talasis, kuid samas möönas Ahhmedov, et ministeerium alles kontrollib kuuldusi pantvangide võtmisest.

Talasis viibiva ajakirjaniku Mira Seidikerimova sõnul on Kongantijev pantvangis ja teda hoitakse kohalikus valitsushoones. Seisikerimova lisas, et minister on raskes seisus. Ta lisas, et samuti pantvangi võetud asepeaminsiter on viidud haiglasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles