Veeteede amet võtab merele minevad saarlased luubi alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merele minnes on päästevest kohustuslik.
Merele minnes on päästevest kohustuslik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Uue kaatri saanud veeteede amet luba usinalt hakata kontrollima merele minejaid ning vajadusel neid ka trahvima.


«Nüüd on meil olemas kaater, millega võime iga hetk igale poole sattuda,"» rääkis veeteede ameti väike- ja siseveelaevade osakonna vaneminspektor Peeter Kask Oma Saarele. Ta lisas, et seni on Lääne-Eesti ala jäänud kontrollimata, aga nüüd see olukord muutub.

Kase sõnul ei tea inimesed kõige elementaarsemaid asjugi. Näiteks et ohuvestiga ei tohiks merele üldse minnagi, vaid selga tuleb panna päästevest.

«Saaremaal on kõik nii iseteadjad ja vanad kalamehed, kes raiuvad, et on eluaeg niimoodi merel käinud,» rääkis vaneminspektor.

Kõige kurvem on tema sõnul aga see, et just nende kõige teadjamatega juhtuvad sageli kõige õnnetumad õnnetused.

Teise asjana tõi Kask välja, et palju rikkumisi tehakse alkoholijoobes. «No ja on ju teada, kuidas see minek välja näeb - kõigepealt viiakse paati õllelaadung. Sellest osa on endale juba varem sisse valatud.Ja siis tulevad paati naised-lapsed,» rääkis Kask ja lisas, et päästeveste pole kellelgi seljas.


Kask toonitas, et tihti on kalurid oma pere ainsad toitjad ja päästevestita merele minnes karistatakse oma perekonda, eriti, kui midagi juhtuma peaks.

Samuti leidis Kask, et kui liikluses peetakse normaalseks, et politsei turvavööta sõitjaid trahvib, siis Veeteede ametit peetakse pahaks, kui merel olijaid päästevestita sõitmise eest karistab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles