Eesti lihatootjad ootavad poliitikute toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihakeha tükeldamine
Lihakeha tükeldamine Foto: Reuters / Scanpix

Kaubandusketi surve alla sattunud Eesti lihatootjad ootavad poliitikute ja arvamusliidrite toetust, rääkis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Rimi kaubandusketi otsus müüa Eestis ainult välismaist liha tekitab põllumeestes ja toidutöötlejates emotsioone, kuid sellel on ka suur majanduslik mõju, vahendasid ERR uudised Roomet Sõrmuse sõnu «Terevisioonile».

Sõrmus ütles, et kuigi me peame mõnel määral liha importima, ei olnud elulist vajadust värsket liha mujalt sisse tuua, seetõttu pidas ta Rimi käitumist ainult jõudemonstratsiooniks tootjate suhtes.

«Meie sektori aruteludes mitte ainult Eestis, vaid Euroopas üldiselt, on täna küsimus number üks, kuidas tarneahelat normaalsemalt reguleerida,» rääkis Sõrmus, kelle sõnul Rimi käitumine näitab, et tal on vahendeid, kuidas tootjaid survestada.

Ta ootas, et Eesti arvamusliidrid, kes iga päev poliitikat ja majanduskeskkonda kujundavad, võtaks jõulisemalt sõna: «See on tegelikult ainult õlalepatsutus meie tootjatele, aga ma arvan, et see mõjub emotsionaalselt, näitab hoolivust ja seda, et sellel sektoril on toetus ja sellel sektoril on tulevikku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles