Aaviksoo: iga omavalitsus peab mõistma sõjalist riigikaitset

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FOto on illustratiivne.
FOto on illustratiivne. Foto: Kaitseliit

Kaitseminister Jaak Aaviksoo rõhutas kohtumisel Valgamaa omavalitsusjuhtidega, et arusaam sõjalisest riigikaitsest peaks olemas olema igas Eesti omavalitsusüksuses.

«Eesti rahvuslik julgeolek on täna kindlamal alusel kui kunagi varem ajaloos,» rõhutas Aaviksoo ja lisas: «Asümmeetriline heidutus ja vastupanuvõime on tänapäevaste sõjaliste
konfliktide ärahoidmiseks suure tähtsusega. Eestis kannab seda sõnumit võimaliku vastase jaoks Kaitseliit.»

Kaitseminister Aaviksoo esines Valgamaa omavalitsusjuhtidele Kaitseliidu riigikaitse erikursuse raames Kaitseliidu Jõgeva maleva Kirna õppekeskuses. Kaitseliidu riigikaitse erikursust omavalitsusjuhtidele korraldab Kaitseliidu peastaap eesmärgiga tutvustada riigikaitsesüsteemi laiemalt ja omavalitsusjuhtide rolli ning ülesandeid selles.

Kahepäevasel kursusel esinevad ettekannetega politsei, kaitsepolitsei ja kaitseliidu esindajad. Kursusel ei puudu ka oma praktiline pool. Täna lõppeval kursusel osales 22 Valgamaa omavalitsusjuhti.

Järgmine Kaitseliidu erikursus korraldatakse käesoleva aasta teisel poolel Järvamaa omavalitsusjuhtidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles