Ajaleht: Dagestanis elab tuhatkond potentsiaalset naisterroristi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17-aastane Džennet Abdurahmanova õhkis pommi Moskvas Park Kulturõ metroojaamas.
17-aastane Džennet Abdurahmanova õhkis pommi Moskvas Park Kulturõ metroojaamas. Foto: SCANPIX

Dagestanis elab umbes tuhat neiut, kes on saanud väljaõppe terroriakti täideviimiseks, kirjutab ajaleht Komsomolskaja Pravda.


Dagestani korrakaitsejõudude allikas rääkis väljaandele, et nende värbamisega tegeleb organisatsioon Dagestani Emad Inimeste Õiguste Eest.

Näitena naissoost enesetapuvõitlejate ja kõnealuse organisatsiooni sidemetest toob ajaleht välja 2009. aasta sügisel Dagestani pealinnas Mahhatškalas kinni peetud Sakinat Saidova, kelle ema on nn Dagestani emade aktivist Halimat Saidova.

Oletuste järgi valmistas Sakinat Saidova ette plahvatust ühe miilitsajaoskonna juures. Tema juurest leiti granaate ja püstol.

Allikas rääkis ajalehele, et 2005. aastal hävitati Dagestanis korraldatud erioperatsioonis 500 võitlejat. Neist igal ühel oli vähemalt kaks naist. Seega viibib kõnealuses vabariigis praegu tuhatkond zombistatud neiut.

Mõningate andmete järgi olid mõlemad Moskva metroojaamades aset leidnud terrorirünnakute täideviijad Dagestani võitlejate lesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles