Sotsiaalelamispinnad on jätkuvalt eriti tuleohtlikud

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere sotsiaalmaja põlengus hukkus kolm inimest.
Imavere sotsiaalmaja põlengus hukkus kolm inimest. Foto: Päästeamet

Viimastel aastatel on olnud mitmeid traagilisi tuleõnnetusi sotsiaalkorterites, mis on vaatamata päästeteenistuse inspektorite ettekirjutustele tuleohu kõrvaldamiseks, endiselt väga tuleohtlikud.

Esmaspäeva varahommikune traagiline tuleõnnetus Imavere vallas tõestas taaskord sotsiaalmajade tuleohtlikkust ning nendes elavate inimeste hooletut ja vastutustundetut  käitumist.

Lõuna-Eesti Päästekeskuse andmetel ei vasta nende piirkonnas  üle 90 protsendi sotsiaaleluruumidest tuleohutusnõuetele, neist pooled on ülimalt eluohtlikud. «Nende eluruumide kasutajate hulgas on paraku ka inimesi, kes seavad oma tegevusega ohtu nii enda kui ka teiste inimeste elud ning vajavad kindlasti  rangemat järelevalvet,» selgitas päästeameti pressiesindaja Rain Porss.

Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu sõnul on tegemist väga terava probleemiga, mille lahendamiseks peavad kohalikud omavalitsused koostöös ametkondadega parima tulemuse saavutama.

«Kohalik omavalitsus peab mõistma, et sotsiaalpinna omanikena lasub neil kohustus ja vastutus tuleohutusnõuete täitmisel ning seega sõltub nende tegevusest või tegevusetusest ka seal elavate isikute elu ja tervis,» lisas Tammsalu.

30. aprillil 2006 põles Sillamäe linnas linnavalitsusele kuuluv kahekordne sotsiaalmaja. Tulekahju tagajärjel hukkus viis ning vigastada sai kaks inimest, seitse inimest õnnestus päästjatel päästa.

23. märts 2008 puhkes tulekahju Harjumaal Kehras asuvas sotsiaalmajas, päästjad toimetasid majast välja kaheksa inimest, keegi vigastada ei saanud. Tulekahjust teavitas inimesi Kehra komandopealiku poolt kõrvalkorterisse paigaldatud suitsuandur. Tulekahju arvatav tekkepõhjuseks hooletu suitsetamine.

4. august 2008 puhkes tulekahju Järvamaal Imavere vallas Laimetsa külas. Põles kahekorruseline sotsiaalmaja ning tulekahju tagajärjel hukkus kolm inimest. Tulekahju arvatav tekkepõhjus hooletu suitsetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles