Tallinn kavatseb Nõmmel ehitada raudtee alla ringtee

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajatav Nõmme uus liiklussõlm.
Rajatav Nõmme uus liiklussõlm. Foto: Postimees

Tallinna linnavalitsus kavatseb homme heaks kiita Nõmme raudteeülesõidu ümberehitamise projekti, mis näeb muuhulgas ette uue ringristmiku rajamist raudtee alla.

Praegu kulgeb Pärnu maantee Nõmme ülesõidu juures üle rööbaste tavaliselt ehk tegemist on ühetasandilise ülesõiduga, kus rongi tulekul tõkkepuud alla lastakse. Uue kava kohaselt ehitatakse aga praegusest ülesõidust umbes 300 meetri kaugusele ja osaliselt raudtee alla ringtee ning rongi tulek enam autoliiklust ei peataks.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš ütles, et Nõmme ülesõidu uuendamine läheb maksma 135 miljonit, millest 80 protsenti ehk 110 miljonit krooni tuleb Euroopa Liidu tõukefondidest. Ehitama on plaanis hakata 2010. aasta alguses.

Liin kaalus ka autoviadukti ja tunnelite rajamist, kuid leidis, et ringtee rajamine raudtee alla on linnaehituslikult sobivaim variant.

Samuti kavatseb linnavalitsus homme heaks kiita Pääsküla ülesõidu lahenduse, mis näeb ette autotee viimist raudtee alt ligi 70 meetrit pika tunneli abil.

Pääsküla ülesõidu maksumus peaks esialgsete kavade kohaselt olema umbes 110 miljonit krooni, kuid sellele pole linn Boroditši sõnul veel eurotoetust saanud ning ehitamise aeg on lahtine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles