Trammijuht: vahel kaitsevad reisijad asotsiaali juhi eest

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees agressiivselt Balti jaama peatuses trammi sisenemas.
Mees agressiivselt Balti jaama peatuses trammi sisenemas. Foto: Postimees.ee

Trammi- ja trollijuhtide usaldusisiku sõnul tekib vahel olukord, kus juht üritab ühissõidukist haisval reisijal välja minna, kuid ülejäänud inimesed asuvad eeskirjade eirajat kaitsma.


«Probleem on rohkem selles, et ühiskond ei toeta sõidukijuhte,» rääkis Tallinna trammi- ja trollikoondise ametiühingu peausaldusisik Aleksander Martõnenko Postimees.ee'le.

«Kui trammi või trolli juht palub viisakalt haisval reisijal välja minna, kaitseb mõni reisija just viimast, öeldes, et tema on ka inimene ja tal on õigus sõita.»

Martõnenko sõnul jääbki siis tavaliselt eeskirjade eiraja ühissõidukist välja viskamata - juht läheb kabiini ja sõidab edasi.

Usaldusisiku väitel on kõige rohkem probleeme asotsiaalidega kesklinnas ja selle lähedal - eriti Viru keskuse ja Kaubamaja ümbruses ning Balti jaamas.

Tema sõnul näitavad juhtide tähelepanekud, et paadialused kasutavad ühistransporti, sõitmaks kodutute varjupaikadesse - eelkõige Koplisse ja Männikule.

Martõnenko märkis ka, et reisisaatjatest on juhil probleemsete sõitjate välja ajamisel abi, kui nad neid appi paluvad. Ta lisas, et reisisaatjad ise eriti sageli initsiatiivi üles ei näita, kuid vahel siiski.

Tema sõnul ei ole märgata, et masuga oleks haisvate, määrdunud ja agressiivsete reisijate arv järsult tõusnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles