Normaalne ühendus Ruhnuga võib taastuda järgmisel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise lennukiga pääseb Ruhnule.
Sellise lennukiga pääseb Ruhnule. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ruhnu vallavanema Aare Sünteri sõnul võib normaalne lennuühendus saarega taastuda järgmise nädala alguses, viimati maandus Ruhnu lennuväljal lennuk 20. märtsil.

Sünter ütles BNS-ile, et lennuühenduse taastumine sõltub eelkõige ilmast. Praegu on Ruhnu lennuväli liigvee tõttu veel sellises olukorras, et lennukid seal maanduda ei saa.

«Praegu on lennuraja kate tahenemas, kuigi see veel vetrub jalgade all. Kui sademeteta ilm jääb püsima, on lennuväli võimeline järgmise nädala algusest taas lennukeid vastu võtma,» lausus Sünter.

Kolmandat nädalat lennukiühenduseta Ruhnu saare elanikud jäid sellel nädalal ilma ka kopteriühendusest, kuna nädala keskel selgus, et tehnilise rikke tõttu ei saa piirivalve lennusalga helikopter enne esmaspäeva saarele lennata.

Ruhnu lennuväli asub Ruhnu saare lõunaosas Ringsu sadama läheduses. Lennuväljal on üks loode-kagu suunaline seitsmetonnise kandevõimega 600 meetri pikkune ja 60 meetri laiune lennurada, mis on 20 meetri laiuselt perfokattega tugevdatud. Lennuväli on valgustuse ja raadiomajakateta.

Sünteri sõnul ei ole lennuühenduse puudumine Ruhnu saare elanikele suuri probleeme kaasa toonud ja millesti elutähtsast inimestel puudust ei ole.

«Ega Ruhnu inimesed esimest päeva saarel ei ela. Elanikel on varud olemas ning ka saare kaupluses ei ole tühjaks jäänud,» lausus Sünter.

Septembrist maini toimuvad Ruhnust regulaarlennud Pärnusse ja Kuressaarde. Talvehooajal Ruhnu saarele laevad ei sõida. Regulaarne laevaühendus algab 1. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles