Kuressaare muudab koerte ja kasside kiibistamise kohustuslikuks

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaarst Jaak Jõks kiibistab kassipoega
Loomaarst Jaak Jõks kiibistab kassipoega Foto: Liis Treimann

Kuressaare linnavalitsus valmistab ette koerte ja kasside pidamise eeskirja uut eelnõu, mille kohaselt muutub lemmikloomade kiibistamine ja registreerimine linnas kohustuslikuks.


«Kiibistamise ja looma registreerimise kohustuslikuks muutmine aitab jooksu läinud loomade omanikke paremini identifitseerida ja lemmiklooma neile tagastada, teisalt taotleme olukorda, et omanikuta loomi ei oleks enam ja enne looma soetamist mõeldaks tõsiselt ees ootavatele kulutustele,» lausus Meie Maale Kuressaare linna heakorra- ja haljastusspetsialist Katrin Reinhold.

Tema sõnul ei jõustu koerte ja kasside kiibistamise nõue päevapealt, vaid linn jätab selleks kuni aasta kestva üleminekuaja.

Teine suurem muudatus ilmselt mais linnavolikogule kinnitamiseks esitatavas koerte ja kasside pidamise eeskirjas on lemmikloomalembeste inimeste ohjamine. Kui praegu saab linnavalitsus elanikelt kaebusi, et mõni linnakodanik peab hordide viisi kasse, siis uue eeskirja jõustudes peaks ainuüksi kohustusliku kiibistamise kallidus piirama soovi hulganisti kasse pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles