Täna saabub Tallinna USA presidendi abikaasa Hillary Clinton

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EPP ALATALU

Täna pärastlõunal Tallinna saabuv Ühendriikide presidendi Bill Clintoni abikaasa Hillary Clinton kohtub president Lennart Meriga ning esineb homme rahvusraamatukogus pöördumisega Balti riikide elanike poole.

Täna pärastlõunal Budapestist Tallinna saabuv Hillary Clinton kohtub president Lennart Meriga Kadriorus. Lennart Meri ja Helle Meri korraldavad Ameerika Ühendriikide esimese leedi auks Kadrioru lossi aias vastuvõtu.

Teisipäeval külastab Hillary Rodham Clinton Keskhaigla naistekliinikut, kohtub mitteriiklike ühenduste esindajatega Rocca al Mare vabaõhumuuseumi Kolu kõrtsis ja vaatab muuseumi Sassi-Jaani talu õuel Leigarite tantsu.

Homme kell viis õhtul pöördub Hillary Clinton Rahvusraamatukogus Balti riikide elanike poole. Eesti välisministeeriumi andmeil saavad huvilised Rahvusraamatukogu ette pandavalt suurelt ekraanilt Ameerika Ühendriikide esimese leedi pöördumist näha, raamatukogu suurde saali pääseb kutsega. Õhtul saab Hillary Clintoni pöördumist vaadata riigitelevisioonist.

USA Tallinna saatkonna pressiatashee Victoria Middletoni sõnul on Tallinna pöördumine ringreisi üks tipphetki Prahas Vasclavi väljakul toimunud esinemise kõrval. Clinton külastab Eestis vaid Tallinna. Temaga ringreisi alguses kaasas olnud USA suursaadik ÜROs Madeleine Albreight Tallinna ei tule. Tshehhi päritolu Albreighti visiit oli esimese leedi visiidist lühem tema töökohustuste tõttu.

48-aastane Hillary Rodham Clinton on Ameerika Ühendriikide 41. presidendi William Jefferson Blythe IV Clintoni ehk Bill Clintoni abikaasa. Ta on praegu 11-päevasel Kesk- ja Ida-Euroopa ringsõidul nende riikide arenevate demokraatiate toetuseks.

1. juulil sõitis Hillary Clinton Rumeeniasse, seejärel Poola, Tshehhi Vabariiki, Slovakkiasse ja Ungarisse, Tallinnast suundub ta Soome. Visiit on tunnustus demokraatia arengule ja pühendatud humaansetele eesmärkidele. Proua Clinton on kohtunud kõikides riikides tervishoiu, hariduse ja kohaliku elu arendamisega tegelevate ameti- ning eraisikutega.

Hillary Rodham Clintonit on juba Bill Clintoni Arkansase osariigi kuberneriks olemise ajal tuntud kui kaaskuberneri. Nüüd öeldakse tema kohta Ameerika ajakirjanduses tihti, et Clintoni puhul on tegemist abikaasade kaaspresidentlusega. Arkansase päevil oli ta aktiivne haridusprogrammi eestseisja. Clintoni presidendiks oleku ajal tegi Hillary tervishoiureformikava, mille pärast teda ka tihti hukka on mõistetud.

Clintonitega seostuvad mitmed avalikuks tulnud afäärid nii Arkansase kui ka Washingtoni päevilt.

Hillary Clintoni praegune ringsõit saab ameerika ajakirjanduses ilmselt tavalisest suurema tähelepanu seoses sügiseste presidendivalimistega Ameerika Ühendriikides.

Artikli algusesse

lehekülje algusesse , esileheküljele

Webmaster
Copyright © Postimees 1995-1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles