Poola sõjavägi kaotas Venemaal juhid

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola president Lech Kaczyński suudlemas armee lippu.
Poola president Lech Kaczyński suudlemas armee lippu. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa lääneosas täna alla kukkunud lennukis Tu-154 hukkus valitsuse avaldatud ametliku reisijate nimekirja kohaselt lisaks Poola presidendile ja kõrgetele ametnikele ka suur osa riigi relvajõudude juhtkonnast.


88 nime sisaldavast loetelust leiab nii relvajõudude kindralstaabi juhi Franciszek Gągori kui ka välisoperatsioonide juhi kindralmajor Bronisław Kwiatkowski nime, vahendas AFP uudisteagentuur.

Maavägede ülem kindral Tadeusz Buk, õhujõudude ülem Andrzej Blasik ja erivägede ülem Wojciech Potasinki hukkusid samuti, nagu ka mereväe viitseadmiral Andrzej Karweta.

Poola armee kindralstaabi juhid kohtuvad täna, et tekkinud kriisi arutada, kinnitas staabi pressiesindaja PAP uudisteagentuurile.

Kehtivate eeskirjade kohaselt võtavad oma ülemate positsioonid automaatselt üle asekomandörid.

«Poola armees toimub põlvkondade vahetus. Saatuse keerdkäik kiirendab seda protsessi, mis oli juba alanud,» märkis Varssavi poliitikaanalüütik professor Lena Kolarska-Bobinska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles