Päästjad aitasid jõkke kukkunud inimesi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad manitsevad inimesi ettevaatlikkusele.
Päästjad manitsevad inimesi ettevaatlikkusele. Foto: Vello Jaska/Valgamaalane

Harjumaa jõgedel oli täna kolm õnnetust, kus inimesed sattusid uppumisohtu.

Esimese õnnetuse kohta saabus häirekeskusesse teade kell 13.08, et Peterburi maantee silla lähedal Pirita jões on ümber läinud kaks kanuud ja kaks inimest on vette kukkunud, teatas Põhja-Eesti päästekeskus.

Matkakaaslased suutsid ühe neist kaldale toimetada, teine aga pääses iseseisvalt kaldale mõnesaja meetri kaugusel. Päästjate abi seekord rohkem vaja ei läinud, kuid üks matkajaist viidi haiglasse.

Teine õnnetus juhtus kell 14.39 Keila linnas Keila jõe silla lähedal, kus läksid ümber kaks kanuud ja kümme inimest kukkusid jõkke.

Kuigi kõigil õnnestus kaldale pääseda, jäid kaks matkajat saare peale lõksu. Päästjad toimetasid kaks märjaks saanud matkajat saarelt kaldale.

Kolmas õnnetus juhtus jällegi Pirita jõel Peterburi maantee silla lähedal kell 14.54. Seekord oli suures parves kuus inimest, kellest üks kukkus vette.

Enne päästjate kohale jõudmist oli inimene veest välja tõmmatud, kuid vajas esmaabi ja ta viidi haiglasse.

Päästeteenistus tuletab meelde, et seose suurveega on jõed kiirevoolulised ja kärestikulised ning liiklemiseks väga ohtlikud. Kindlasti tuleb veekogudele minnes
kasutada päästevesti ja järgida kõiki ohutusnõudeid.

Päästeteenistus ei soovita jõgedele minna algajatel ja vähese kogemusega matkajatel.

Tänavu on uppunud juba kuus inimest, mullu oli uppumissurmasid kokku 60.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles