Kiisler: tänavu maksame üle miljardi regionaaltoetusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul maksti mullu välja miljardi krooni ulatuses regionaaltoetusi, kuid tänavu tuleb see summa mullusest suurem.


«Sellises mahus regionaalprogramme ei ole kunagi varem Eestis olnud. Meil on olnud igasugused riiklikud investeerimisprogrammid ja muu aga möödunud aastal me maksime reaalselt välja miljard krooni regionaalsete toetustena,» rääkis Kiisler BNSile. Otsuseid võeti tema sõnul vastu palju suuremas ulatuses.

Kiisleri sõnul oli valitsusel mõned aastad tagasi lasteaedade programm, millega taheti lasteaedadesse investeerida 400 miljonit krooni, kuid mis peatus rahapuudusel. «Oma regionaalprogrammidest toetame me ainuüksi lasteaedu 500 miljoni krooni ulatuses,» rääkis Kiisler. «Ja siin ei ole sees suuremaid linnalisi piirkondi.»

Regionaalministri kinnitusel loovad Euroopa Regionaalarengu Fondist makstavad toetused lisaks elukeskkonna parandamisele ka uusi töökohti nii ehitussektoris kui mujal, kuna remonditavad koolid, lasteaiad ja kultuurimajad vajavad ka uut sisustust.

«Klassikaline arvestus on, et miljoni krooniga aastas saab luua kaks töökohta. Miljardiga aastas saab seega luua vähemalt 2000 töökohta. Seda on rohkem kui kuue Eesti väiksema valla elanikkond kokku,» rääkis Kiisler.

Kiisleri sõnul on need mahud enneolematult suured. «Ja tänavu me maksame rohkem toetusi välja kui möödunud aastal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles