Pevkur: laste vaimne tervis vajab suuremat tähelepanu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur
Sotsiaalminister Hanno Pevkur Foto: Raigo Pajula

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul peab suurenema nii lasteaedade kui ka koolide


personali võimekus laste tervise ja eelkõige vaimse tervise edendamisel.

Sotsiaalminister kinnitas käesoleva aasta laste ja noorte turvalise ja tervisliku arengu tegevuskava, mille eesmärk on vähendada haigestumust ning suremust psüühika- ja käitumishäiretesse.

«Üha enam räägitakse nii meil kui mujal Euroopas laste vaimsest tervisest, mistõttu pööratakse sel aastal kooliõpetajate ja lasteaednike koolitamisel enam tähelepanu vaimsele tervisele ja psühhosotsiaalsele keskkonnale,» ütles minister.

Lisaks erinevatele koolitustele uuendatakse Pevkuri kinnitusel tänavu 2005. aastal ilmunud juhendmaterjali vigastuste ennetamise ja turvalisuse edendamise kohta koolieelses lasteasutuses.

Koolitervishoiuteenuse kvaliteedi parandamiseks korraldatakse pere- ja kooliõdedele immuniseerimisalaseid koolitusi ning koostatakse koolilaste vaimse tervise hindamise juhend kooliõdedele.

Koostöös Ida-Soome Ülikooliga alustas Tervise Arengu Instituut uurimis- ja arendusprojekti «Töötajate heaolu edendamine koolis», mis kestab 2012. aastani. Projekti on kaasatud 40 kooli nii Soomest kui ka Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles