Vene uurijad viga surmalennukis ei näe

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni peaprokuratuuri juurdluskomitee juht Aleksandr Bastrõkin.
Vene Föderatsiooni peaprokuratuuri juurdluskomitee juht Aleksandr Bastrõkin. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene peauurija hinnangul polnud laupäeval Smolenskis alla kukkunud lennukil, milles hukkus Poola president ja kümned kõrged ametnikud, küljes ühtki tehnilist viga.

«Meie käsutuses olevate salvestiste uurimine kinnitas, et mingeid tehnilisi probleeme lennukil ei olnud,» ütles AFP andmetel uurimist juhtiv prokuratuuri juurdluskomitee juht Aleksandr Bastrõkin peaminister Vladimir Putiniga õnnetuspaigal kohtudes. 

Bastrõkovi sõnul kuulati üle piloodi ja maapealse lennujuhtimiskeskuse dispetšerite sidet ning sellest selgub, et piloot teadis rasketest ilmaoludest, kuid otsustas sellegipoolest maanduda.

Lennuandmeid sisaldavate nn mustade kastide uurimine jätkub siiski Moskva erilaboris ning katastroofi asjaolusid selgitatakse edasi, vahendas ka Lenta.ru.

Smolenski lennuväljale maanduda üritanud vanamoodne Tu-154 oli alles hiljuti läbinud põhjaliku hooldusremondi ühes Vene tehases. Selle mustad kastid leiti mõned tunnid pärast allakukkumist rusudest.

Vene õhujõudude esindajad on varem viidanud sellele, et lennuki piloot ei täitnud enne katastroofi talle maa pealt antud juhtnööre, lendas liiga madalalt ja üritas tihedas udus keelitustest hoolimata maanduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles