Poola kindralid eirasid koos reisides reegleid

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola kaitseväe juhataja kindral Franciszek Gągor.
Poola kaitseväe juhataja kindral Franciszek Gągor. Foto: SCANPIX

Poola relvajõud kaotasid laupäevases lennukatastroofis Venemaal kogu oma juhtkonna ning nüüd imestatakse, et kuidas selline asi on võimalik, sest tavaliselt pole kombeks kõigi komandöride viibimine samas lennukis.


Gazeta Wyborca andmetel peaks ka Poola kaitsejõududes kehtima kahe aasta eest kehtestatud reegel, et kõik juhid ei tohi samas lennukis reisida, mis tähendaks, et eile Smolenskisse lennates rikuti eeskirju..

Poola presidendi ja kümnete ametnike elu nõudnud tragöödias hukkusid ka relvajõudude kindralstaabi juht Franciszek Gągor, maavägede ülem kindral Tadeusz Buk, õhujõudude ülem kindral Andrzej Blasik, mereväe ülem viitseadmiral Andrzej Karweta, erivägede ülem kindral Wojciech Potasinski ja operatsioonivägede juht kindral Bronisław Kwiatkowski.

Lisaks said surma asekaitseminister Stanisław Komorowski ja armee välipiiskop Tadeusz Ploski ning teisedki kõrged sõjaväevaimulikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles