Marju Lauristin pani oma kujunemisloo kaante vahele

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ professor Marju Lauristin esitles täna Tallinnas oma 70. juubeli puhul ilmunud koguteost «Punane ja sinine».
TÜ professor Marju Lauristin esitles täna Tallinnas oma 70. juubeli puhul ilmunud koguteost «Punane ja sinine». Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalteadlane, professor ja poliitik Marju Lauristin esitles täna Tallinnas ametlikult oma 70 aasta juubeliks valminud raamatut "«Punane ja sinine» ning ta loodab, et teos annab vastuse talle sageli esitatud küsimustele.

«Punane ja sinine» sisaldab Lauristini kirjutamata elu- ja kujunemislugu, mis on intervjuudena lindistatud ja siis maha kirjutatud. Raamatu teises pooles on valik ajakirjanduses ilmunud artikleid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Minu tunne seda tehes oligi selline, et see on minu jutt, minu jutustus minu lastele, minu lapselastele, minu tudengitele, kes võib-olla niiväga palju ei tea nendest asjadest. Ja teisalt võib-olla vastus väga paljudele inimestele, küsimustele, mida mulle on esitatud mitmetel ja mitmetel kokkusaamistel,» ütles juubilar ja lisas, et on hea kõik küsimused ükskord enda jaoks põhjalikult läbi mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles