Rahvaliit moodustas delegatsiooni läbirääkimisteks SDEga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl ja Karel Rüütli sotside ja Rahvaliidu ühiste kavatsuste deklaratsiooni allkirjastamas.
Jüri Pihl ja Karel Rüütli sotside ja Rahvaliidu ühiste kavatsuste deklaratsiooni allkirjastamas. Foto: Mihkel Maripuu

Täna õhtul toimunud Rahvaliidu volikogu otsustas alustada ühinemisläbirääkimisi Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE) ning moodustas delegatsiooni, mille ülesandeks on erakondade ühisosa kaardistamine ja ühinemislepingu väljatöötamine.

Läbirääkimiste delegatsiooni juhib Rahvaliidu esimees Karel Rüütli, samuti kuuluvad sinna aseesimehed Ene Tomberg, Anto Liivat ja Kajar Lember, ütles Liivat Postimees.ee´le.

Anto Liivati sõnul toetas ühinemiskõneluste alustamist enamus volikogust.

Järgmise sammuna hakkavad mõlema erakonna delegatsioonid otsima ühisosasid, mis kahte erakonda seovad. «Tuleb arutada, millised on kummagi poole seisukohad ühinemise kontekstis, millised on erakondade väärtused ning kus ei tehta kompromisse,» rääkis Liivat. Ta rõhutas, et seni, kuni kokkuleppeid pole tehtud, pole miski kindel.

Kui ühinemislepingu projekt on valmis, kogunevad seda arutama Rahvaliidu linna- ja maakonnakonverentsid, kuid lõpliku otsuse saab teha Rahvaliidu kongress, mis koguneb mai kuu jooksul.

Liivati sõnul on liitumise detailidest, ühenderakonna uuest nimest ja liikmearvestusest täna kindlasti veel liiga vara rääkida.

Ta lisas, et kui kahe partei liitumise tulemusel tekib uus arukas, eestimeelne ja regionaalpoliitikat väärtustav jõud, mis suudab pakkuda alternatiivi Reformierakonna ja Keskerakonna populistlikule poliitikale, siis hakkavad ka inimesed seda väärtustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles