EMT kaotas andmekaitsevaidluse ka ringkonnakohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT kodulehe fragment..
EMT kodulehe fragment.. Foto: Postimees .ee.

Väidetava võlglase andmete avalikustamise asjus andmekaitse inspektsiooniga kohut käiv mobiilsideoperaator AS EMT sai kaotuse osaliseks ka Tallinna ringkonnakohtus.

Vaidlus sai alguse siis, kui andmekaitse inspektsioon kohustas oma ettekirjutusega EMT-d eemaldama AS-i Krediidinfo maksehäireregistrist firmale väidetavalt võlgu oleva kliendi andmed. EMT oli eelnevalt loobunud hagist kliendi vastu, kuna nõue oli aegunud.

EMT täitis ettekirjutuse, kuid ühtlasi ka kaebas selle kohtusse. Tallinna halduskohus andis mullu 23. aprillil tehtud otsusega õiguse andmekaitse inspektsioonile, kinnitades, et EMT peab täitma andmekaitse inspektsiooni ettekirjutust ning lõpetama firma võlglasest kliendi andmete avalikustamise.

EMT esitas seepeale apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtusse, kuid ka teise astme kohus jättis esmaspäeval avaldatud otsusega halduskohtu otsuse muutmata.

Tunamullu suvel kaotas analoogse kohtuvaidluse andmekaitse inspektsiooniga AS Swedbank, kes pidi Tallinna ringkonnakohtu otsusel täitma inspektsiooni ettekirjutust ning lõpetama endisest võlglasest kliendi andmete avalikustamise Krediidiinfo maksehäireregistri veebilehel.

Andmekaitse inspektsioon tegi Swedbankile ettekirjutuse 2006. aasta novembris. Pank vaidlustas ettekirjutuse edutult nii Tallinna halduskohtus kui ka ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles