Aaviksoo tutvus Tehnopoli ettevõtlusinkubaatoriga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audentese ülikooli hoone Tondil ja TTÜ tehnopargi Tehnopolise hoone..
Audentese ülikooli hoone Tondil ja TTÜ tehnopargi Tehnopolise hoone.. Foto: Postimees.ee.

Täna külastas kaitseminister Jaak Aaviksoo Tallinna Tehnikaülikooli ja IT Kolledži läheduses paiknevat Tallinna Tehnoloogiaparki Tehnopol ja seal asuvat ettevõtlusinkubaatorit, kus tutvus tehnoloogiapõhistele ettevõtetele loodud ärikeskkonnaga ja vestles kümme eduka ettevõttega, kes lisaks Eesti turgudele tegutsevad ka rahvusvahelistel turgudel.

Kaitseministri sõnul Eestil tehnoloogia valdkonnas innovatiivseid ideid jätkub.

«Tehnopoli paiknemine 12 000 tudengi ja 1100 teadlase vahetus läheduses on strateegiline ja hea võimalus kõrgtehnoloogilise äriettevõtluse käivitamiseks.
Tänasel kohtumisel oma tegevust tutvustanud firmadel oli häid tooteid ja küllaga potentsiaali jõuda lisaks Eestile ka välisturgudele, kui piisavalt oskuslikult
ennast turundada,» leidis kaitseminister Aaviksoo.

«Kaitsevaldkonnaga seonduvalt leidus huvitavaid uusi lahendusi nii mõnelgi seire- ja sensorsüsteeme tootval firmal. Lootustandev on firma Smartdust Solutionsi koostöö kaitseväega, mis võib olulisel määral kaasa aidata meie missioonisõdurite turvalisuse tagamisel missioonipiirkondades,» lisas Aaviksoo.

Kaitsetööstusvaldkonnas on kaitseministeeriumi põhiliseks partneriks Eesti Kaitsetööstuse Liit, mille raames kavandatakse kaitsesuunitlusega ettevõtluskoostööd ja vastuostude planeerimist.

Tehnopoli juhatuse liikmelt Alar Tamkivi sõnul loovad Tehnopolis tegutsevad ettevõtted kõrgtehnoloogilisi lahendusi, mida saab muuhulgas rakendada ka kaitse-
ja militaarvaldkondades.

«Kaitseminister Jaak Aaviksoo visiit Tehnopoli ja kohtumine meie ettevõtetega oli hea võimalus tihendada selles valdkonnas koostööd. Peame oluliseks, et avalik sektor ja erasektor omavahel võimalikult palju läbiksid. Nii tekivad head ideed ja lahendused, mis tõestavad Eesti kõrget taset tehnoloogiaühiskonnas,» sõnas Tamkivi.

Tehnopol on teadus- ja ärilinnak alustavatele ja kasvavatele ettevõtetele. Täna asub Tehnopolis üle 150 ettevõtte ning naabruses Tallinna Tehnikaülikool ja IT Kolledž. Tehnopol pakub ettevõtetele sobivaid äripindasid, äriarendusteenuseid, tihedaid koostöövõimalusi ülikoolidega ja rahvusvaheliste võrgustikega. Tehnopol on asutatud aastal 2003 Eesti Vabariigi, Tallinna linna ja Tallinna Tehnikaülikooli poolt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles