Algab riigieksamite periood

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieksamil
Riigieksamil Foto: Ove Maidla

Homme algab tänavune riigieksamite periood eesti keele kui teise keele riigieksami kirjaliku osaga, kokku on riigieksamitele tänavu registreerunud ligi 22 tuhat inimest.

Eesti keel teise keelena on kohustuslik riigieksam vene või muu õppekeelega koolis, tänavu registreerus sellele eksamile 3463 eksaminandi. Eksami suuline osa toimub 16., 19. ja 20. aprillil.

Kirjandit kirjutavad abituriendid laupäeval, 24. aprillil. Eesti õppekeelega koolides on kirjand kohustuslik riigieksam, vene õppekeelega koolides oli kirjand esmakordselt vabatahtlike eksamivalikute hulgas. Kokku asub sel aastal kirjandit kirjutama veidi üle 10 000 koolilõpetaja, teatas riiklik eksamikeskus.

Eksamieelistuste osas 2010. aastal võrreldes varasemate aastatega suuri erinevusi ei ole: rohkem on valitud inglise keele, ühiskonnaõpetuse, geograafia ja matemaatika riigieksamit. Kokku on tänavu riigieksamitele registreerunud 21 899 eksaminandi, eksamivalikuid on üle 51 000.

Gümnaasiumi lõpetamiseks tuleb sooritada viis lõpueksamit, millest vähemalt kolm on riigieksamid. Kõik valitud riigieksamid tuleb ka sooritada, eksamist loobuda ei saa. Kui õpilane puudub riigieksamilt ning ta ei soorita ka lisaeksamit, jääb tal kool sel aastal lõpetamata.

Tulemused ja tunnistused riigiportaalis

Eksamitulemused saab teada riigiportaali www.eesti.ee päringukeskkonna vahendusel. Tulemused sisestatakse andmebaasi ning muudetakse kättesaadavaks järk-järgult vastavalt sellele, kuidas tööd hinnatud saavad.

Eksamitulemusega mittenõustumise korral on eksaminandil õigus 5 tööpäeva jooksul pärast riigieksamitunnistuste väljastamist esitada apellatsioon haridus- ja teadusministeeriumi apellatsioonikomisjonile. Soovi korral saab enne apelleerimist eksamikeskuses kohapeal oma eksamitööga tutvuda.

Riigieksami e-tunnistused on riigiportaali vahendusel kättesaadavad alates 20. juunist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles