Vangid peavad hakkama oma prügi sorteerima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis jõustus uus jäätmeseadus 1. jaanuarist 2008 ning kõik elanikud peavad alates sellest oma prügi sorteerima ning paigutama eraldi konteineritesse.
Eestis jõustus uus jäätmeseadus 1. jaanuarist 2008 ning kõik elanikud peavad alates sellest oma prügi sorteerima ning paigutama eraldi konteineritesse. Foto: SCANPIX

Kõik Eesti kinnipeetavad peavad hiljemalt sügisest hakkama oma prügi sorteerima, suures osas kinnipidamiskohtades on uus kord juba rakendunud.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus ütles BNS-ile, et prügi sorteerimise kord hakkab kõigis Eesti kinnipidamiskohtades täielikult kehtima oktoobris.

Prügi sorteerimise lahendused on vanglates erinevad, kuid sisuliselt tähendab sorteerimine seda, et vangid peavad eraldama oma pakendid ning paberi- ja papijäätmed olmejäätmetest.

«Prügi sorteerimisest keeldumine tähendab vangla kodukorra rikkumist ning on distsiplinaarkorras karistatav,» lausus Kõmmus.

Eestis jõustus uus jäätmeseadus 1. jaanuarist 2008 ning kõik elanikud peavad alates sellest oma prügi sorteerima ning paigutama eraldi konteineritesse.

Märtsis jõustus uus vangla sisekorraeeskiri, mis täpsustas ka kinnipeetavate suitsetamise korda vanglas. Nii võib kinnipeetav suitsetada üksnes selleks ettenähtud ja vastavalt märgistatud kohtades ning vaid ajal, millal kinnipeetaval on õigus seal viibida.

Eelnõu keelab kinnipeetaval tubakatoodete ja suitsetamistarvete enda juures hoidmise. Tubakatooted ja suitsetamistarbed võtab vanglaametnik hoiule ning kinnipeetav saab need enda kätte vaid ajaks, kui tal on õigus viibida suitsetamiseks ettenähtud kohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles