Kaitsevägi ootab kõrgharituid ohvitseriks õppima

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dokumentide vastuvõtt sõjakooli algab 28. juunil.
Dokumentide vastuvõtt sõjakooli algab 28. juunil. Foto: Raigo Pajula

Majanduslikult edukatest aastatest tekkinud personalitühimikku Eesti sõjaväes kavatseb Kaitseväe Ühendatud Õppeasutus leevendada programmiga, kus kõrgharidusega inimesed võivad aastaga saada maaväe- ning pooleteise aastaga mereväeohvitseriks.

Tulevased kadetid saavad õppima asumisel nelja-aastase tegevteenistuslepingu, mis tähendab, et pärast kursuse lõppu on neil töö kaitseväes tagatud vähemalt kolmeks aastaks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui täna Tartus pioneeriõppusel okastraadist tõkkeid ehitanud kadettidel tuleb sõjakoolis nooremleitnandi auastme saamiseks õppida kolm aastat, siis esmakordselt Eestis hakkab sõjakool vastu võtma juba kõrghariduse omandanud inimesi, kellest koolitatakse kas aasta või pooleteisega vastavalt maa- või mereväe nooremleitnandi auastmes ohvitserid.

Põhjus, miks oodatakse just kõrgharidusega inimesi, on see, et neil on sõjakooli hinnangul olemas õppimisharjumus. 

Eeltingimus sisseastujatele on läbitud ajateenistus, naiste puhul piisab ka sõjalistest koolitustest.

Lisaks tasuta ühiselamukohale ootab kõrgharidusega kadette ees ka igakuine ligi 8000 krooni suurune stipendium. Dokumentide vastuvõtt sõjakooli algab 28. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles