Kohus saatis peokaaslast tulistanud ekssõduri vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine kaitseväelane läheb kuueks aastaks vangi.
Endine kaitseväelane läheb kuueks aastaks vangi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tartu maakohus mõistis kolmapäeval aastateks vangi endise kaitseväelase Jaak Järvise, kes tulistas peolauas kaaslast ning põhjustas talle raskeid vigastusi.

Kohus mõistis Järvise (34) süüdi eluohtlike tervisekahjustuste põhjustamises ning karistas teda kuueaastase vangistusega. Menetluskuludena tuleb Järvisel tasuda 64 134 krooni ning kannatanule peab ta maksma 1030 krooni.

Samas mõistis kohus Järvise tõendamatuse tõttu õigeks tapmisega ähvardamises. Ühtlasi ei leidnud tõendamist, et Järvis oleks tahtnud relva haarates kedagi tappa.

Lõuna ringkonnaprokurör Anneli Hinto taotles kolmapäeval Järvisele kümneaastast vangistust, tema kaitsja vandeadvokaat Rein Napa palus oma kaitsealuse tapmiskatse ja ähvardamise süüdistuses õigeks mõista.

Süüdistuse kohaselt tulistas Järvis eelmise aasta aprillis peetud sünnipäevapeo käigus Jõgevamaal tema nimele registreeritud püstolist kaks lasku sünnipäevaliste poole. Kumbki lask inimesi ei tabanud, kuid tekitasid potentsiaalselt üldohtliku olukorra, sest tungisid seina gaasiballooni ning ühendusvooliku läheduses.

Seejärel läks Järvis laua taga istuva mehe juurde ning tulistas tema pihta kaks lasku, millega põhjustas kannatanule eluohtliku ning püsiva tervisekahjustuse. Enne, kui Järviselt õnnestus relv ära võtta, sihtis ta veel üht meest, keda aga ei jõudnud tulistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles