Eesti avab konsulaadi Shanghais

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shanghai World Financial Center (keskel)
Shanghai World Financial Center (keskel) Foto: AP / Scanpix

Eesti avab Hiinas lisaks suursaatkonnale Pekingis konsulaadi Shanghais, et muuta Hiinaga suhtlemine ja seal asjaajamine kergemaks.

Vabariigi Valitsus kiitis heaks Eesti konsulaadi avamise Shanghais Hiinas. Konsulaat aitab tõhustada majanduskoostööd Hiinaga ning muudab konsulaarteenused ja -abi regioonis elavatele isikutele kättesaadavaks.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on konsulaaresinduse avamine oluline ja vajalik, et paremini edendada infovahetust ja koostööd Hiinaga. «Konsulaadi avamine loob meile võimalused suurendada kontakte Hiinaga ning panustada kahepoolsete majandussuhte arendamisse ka Shanghais toimuva EXPO maailmanäituse raames ja selle järel. Soovime maksimaalselt kasutada võimalust Eesti tutvustamiseks ning meie kontaktide tihendamiseks Hiinas tegutsevate ettevõtjatega,» sõnas välisminister Paet. «Samuti võimaldab konsulaadi avamine muuta konsulaarteenused ja -abi regioonis elavatele inimestele kättesaadavamaks,» lisas ta.

Konsulaarasutuse avamise ja tegutsemise kulud kaetakse koostöös Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega (EAS). Samades ruumides tegutseb EASi esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles