Serbia soovitab Mladicil ja Hadzicil alla anda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusäärmuslaste meeleavaldus Belgradis 29. juulil, kus väljendati toetust Radovan Karadzicile, Vojislav Seseljile ja Ratko Mladicile.
Rahvusäärmuslaste meeleavaldus Belgradis 29. juulil, kus väljendati toetust Radovan Karadzicile, Vojislav Seseljile ja Ratko Mladicile. Foto: Reuters / Scanpix

Serbia valitsus soovitab sõjakuritegudes kahtlustatavatel Ratko Mladicil ja Goran Hadzicil vabatahtlikult alla anda.

Justiitsminister Dragan Sutanovic rääkis ajalehele Blic antud intervjuus, et võimude ette astumine oleks hea nii mehi kui ka kogu riigi silmas pidades, vahendas Austria ajaleht Der Standard.

Sel esmaspäeval rääkis Mladici endine ihukaitsja, et mees varjab end koos 200-mehelise armeega Tito-aegses punkris, mis asub Makedoonia piiri lähedal, vahendas The Mirror.   

Mehe väitel on 8000 bosnialase surmas kahtlustatav Mladic raskelt haige ja tema tabamisoperatsioon on seega võidujooks ajaga.   

Eksihukaitsja loodab saada oletatava sõjakurjategija tabamiseni viiva informatsiooni vaevatasu ja peab Haagi tribunaliga seetõttu läbirääkimisi.  

Hadzic (49) ja Mladic (66) on tähtsaimad Jugoslaavia kodusõdades sooritatud kuritegudes kahtlustatavad mehed, kes on endiselt tagaotsitavad.

Mladicit kahtlustatakse inimsusevastastes kuritegudes Bosnia sõjas, Hadzicit kuritegudes Horvaatia sõjas.

Serbia president Boris Tadić teatas ööl vastu 22. juulit, et riigis saadi kätte üks tagaotsitumaid väidetavaid sõjakurjategijaid maailmas -  Bosnia serblaste kunagine president Radovan Karadžić.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles