Kaitseminister külastab õpilaste riigikaitselaagrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu logo.
Kaitseliidu logo. Foto: Kaitseliit

Täna algab Kaitseliidu Järva maleva korraldatav kolmepäevane riigikaitselaager maakonna gümnaasiumides riigikaitset õppivatele õpilastele, kus lisaks tunnis õpitud teoreetilistele teadmistele omandada noored ka praktilisi kogemusi ja välitingimustes toimetuleku oskusi. Homme külastab laagrit kaitseminister Jaak Aaviksoo.

Viies riigikaitselaager on Mustla-Nõmmel Kroonuklubi territooriumil ja sellest on osa võtmas üle saja gümnasisti Paide ühisgümnaasiumist ja gümnaasiumist, Türi majandusgümnaasiumist ning Koeru ja Suure-Jaani gümnaasiumist.

Riigikaitselaagri ülem kapten Lauri Lipp ütles, et laagris on need õpilased, kes on koolis läbinud riigikaitseõpetuse.
Laagri käigus rajavad nad instruktorite juhendusel majutuse ning läbivad relva-, rivi- ja sideõppe, õpivad esmaabi andma. «Püüame näidata noortele, milline näeb elu välja kaitsejõududes, et kunagi ajateenistusse astudes või näiteks Kaitseliiduga liitudes oleks neil selgem ettekujutus neid ees ootavast,» selgitas Lipp. «Loomulikult õpitakse riigikaitselaagris ka muid oskusi, mida näiteks argielus või teinekord välitingimusteski viibideski kasutada.»

Lipp lisas, et laagris peavad noored täitma näiteks side-, meditsiini- ja teisi ülesandeid, samuti olema valmis öiseks patrull- ja luuretegevuseks.
Riigikaitseõpetuse välilaagri korraldust rahastab kaitseministeerium. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles