Prokuratuur alustas Strandbergi avalduse peale menetlust

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Peeter Langovits.

Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetlust roheliste erakonna esindaja Marek Strandbergi avalduse peale, milles ta kahtlustab oma erakonnakaaslasi enda ebaseaduslikus jälitamises.


Menetlust avalduses toodud väidete kontrollimiseks alustati eile, kinnitas Postimees.ee'le riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Põldaru.

Strandberg süüdistab eelmise nädala kolmapäeval prokuratuuri esitatud kaebuses roheliste erakonna vahepealset juhtkonda tema ebaseaduslikus jälitamises. Strandbergi sõnul hangiti kusagilt tema mobiilikõnede väljavõtted ning päriti temalt nende kohta aru.

Strandbergi-vastasesse leeri kuuluva Peeter Jalaka sõnade kohaselt on Strandbergi süüdistused valed, sest mobiilifirma saadab erakonna telefonide arved koos kõneeristusega erakonna kontorisse, kus üks teine erakonna liige oma kõneeristust vaadates juhuslikult avastas, et Strandberg oli kõnelenud Andres Murdveega, kes kohtusse kaebuse esitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles