Tallinn sõlmis Gentiga koostööleppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostööleppe allkirjastamine Gentis.
Koostööleppe allkirjastamine Gentis. Foto: Tallinna linnavalitsus.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Genti linnapea Daniel Termont kirjutasid täna alla Genti ja Tallinna vahelisele koostööleppele.


Leping näeb ette koostööd infotehnoloogia vallas, ettevõtluse ning kultuuri küsimustes, eeskätt Tallinn 2011 Euroopa kultuuripealinna programmi raames. Tallinn ja Gent on huvitatud vastastikusest lillefestivalidel osalemisest. Huvi pakub ka muude suurte vabaõhuettevõtmiste alase kogemuse vahetamine, näiteks rahvusvaheline valgusfestival Tallinnas.

Koostöölepe sõlmiti kuueks aastaks.

Tallinnal on koostöösuhted Belgia ajaloolise linna Gentiga 1982. aastast, sõprusleping kahe linna vahel sõlmiti 1982. aasta augustis. Lepingu sõlmimise algaastatel oli koostöö linnade vahel väga tihe: korraldati Tallinna päevad Gentis ja Genti päevad Tallinnas, vahetati sportlaste, noorte ja lilleseadjate delegatsioone, toimus koostöö ülikoolide vahel.

Tallinna delegatsioon alustab tagasiteed Eestisse täna pärastlõunal mööda maismaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles