Hinnakontroll: Putin käis ootamatult apteegis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin täna Murmanski kalavabrikus. Järgmiseks peatuseks oli apteek.
Vladimir Putin täna Murmanski kalavabrikus. Järgmiseks peatuseks oli apteek. Foto: SCANPIX

Vene peaminister Vladimir Putin hämmastas täna Murmanskis kohaliku apteegi müüjaid, kui ta astus isiklikult sisse, et kontrollida, kas nende hinnad riigi kehtestatud reeglitele vastavad.


Putini visiit oli AFP teatel järjekordne meediatrikk, mille eesmärgiks näidata, et peaminister võitleb majanduskriisi ajal tavakodanike õiguste eest.

Putin oli just käinud kalavabrikus ning oli teel kalatööstuse alasele koosolekule, kui ta ajakirjanike saatel Murmanskis ühte apteeki sisenes ja gripiravimi Arbidoli hinda tahtis teada.

«Teie kliendid ei kurda? Te täidate reegleid eluliste medikamentide kohta?» küsis ta Vene uudisteagentuuride teatel üllatunud apteekritelt.

Farmatseut hakkas kohmitsedes uurima nimekirja, mis sätestab maksimaalse hinna, mida apteegid võivad riigi poolt eluliselt tähtsaks kuulutatud ravimite eest nõuda.

«Oleme pisut närvis,» tunnistas naine. «Meil pole selliseid külalisi iga päev.»

«Kiiret ei ole,» vastas Putin.

Pärast närvilist otsimist suutis apteeker kergendunult peaministrile demonstreerida, et apteek küsib ostjatelt Arbidoli eest riigi ülempiirist tõesti vähem raha.

Vahejuhtum meenutas Putini mullust üllatusvisiiti Moskva supermarketisse, kus ta käskis juhatajal hindu kärpida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles