Lõuna-Osseetia soovib neljapoolseid kõnelusi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sõdurid konfliktipiirkonnas.
Venemaa sõdurid konfliktipiirkonnas. Foto: AP / Scanpix

Separatistliku Lõuna-Osseetia president Eduard Kokoitõ pole nõus Gruusiaga otsekõnelusi alustama, vaid soovib neljapoolseid kõnelusi.


Kokotõ ütles

Interfax

ile, et ta toetab Venemaa jõupingutusi konflikti lahendamisel ja peab konflikti arutamist Gruusiaga võimalikuks ainult neljapoolsetel kõnelustel, millest võtaksid Lõuna-Osseetia ja Gruusia kõrval osa ka Venemaa ja Põhja-Osseetia.

Gruusia reintegratsiooniminister Temur Jakobašvili kinnitas eile õhtul, et Gruusia ja Lõuna-Osseetia ametnikud kohtuvad täna Tshinvalis. Kõnelustest pidi osa võtma ka Venemaa.

Kokõito süüdistas Gruusiat ka selle eest, et viimane pidi väidetavalt enne septembrit piirkonnas alustama ulatuslikku sõjategevust.

Täna arutab olukorda Lõuna-Osseetias erakorralisel nõupidamisel Venemaa välisministeerium.

Olukord piirkonnas on jätkuvalt pingeline, sest väidetavalt üritasid Gruusia sõjaväelased vallutada Nuli küla, et saavutada kontrolli olulise Zanauri tee üle, vahendas RIA Novosti. Samuti on teateid tulistamistest Avnevi ja Hetagurovo asulate piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles