Taandunud Strandberg võib mais uuesti roheliste juhiks kandideerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Mihkel Maripuu

Täna Roheliste erakonna juhatuse erakorralisel koosolekul esimese eestkõneleja ametist tagasi astunud Marek Strandberg ütles, et kandideerib mais uuesti juhatusse, kuid parteikaaslased tema uue valimisprogrammi heaks kiidavad.

«Meil on olemas eestkõneleja Valdur Lahtvee, kel on täitsa voli erakonna igapäevast tegevust juhtida, seda enam, et ega igapäevast ei ole pikemalt kui 28.-29. maini, mil toimub erakonna üldkoosolek, mille eesmärk ongi erakonna uued suunad ja loodetavalt ka uued juhtimispõhimõtted ja -inimesed paika panna,» selgitas Strandberg Postimees.ee'le, kes tema taandumisel erakonda juhib.

Tagasiastumise põhjus on lihtne - et vältida avalikkuse ees käivat piinlikku ja minu meleest erakonna mainet kahjustavat tantsu, kus väited on sellised, nagu oleks kõik muutused, mida me erakonna juhtimises tegime, on seotud mingi sooviga erakonnas võimu haarata. Vastupidi - meie eesmärk on tagada, et erakond oleks oma liikmetele meelepärane ja selge.»

Kohtuotsus jääb jõusse, nii et eelmise juhatuse volitused on jõus kuni uue üldkoosolekuni, selgitas Strandberg.

Ta lisas, et asub välja töötama roheliste valimisprogrammi, mis peaks põhinema teadmistele ja on orienteeritud innovatsioonile. «Kui see valimisprogramm erakonna liikmete poolehoiu võidab, siis loomulikult ma kandideerin mais uuesti juhatusse. Juhul, kui ei võida, siis ma ei näe põhjust, et ma peaksin ka juhatusse kandideerima,» sõnas Strandberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles