Rasmussen tervitas Poola-Vene suhete paranemist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen Foto: AFP / Scanpix

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen tervitas Poola ja Venemaa suhete paranemist.


«Minu jaoks on selge, et Venemaa teeb kõik võimaliku, et olla sellel raskel ajal Poola rahva sõber,» ütles Rasmussen Brüsselis ajakirjanike ees kõneldes, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

«Ma tahan soojalt tervitada selle kohutava tragöödia tagajärjel tekkinud Poola ja Venemaa partnerlust,» lisas peasekretär, kelle sõnul on Varssavi ja Moskva koostöö signaal minevikuhaavade paranemisest. «Ma usun, et see on selge näide, et me suudame ehitada paremat ühist tulevikku.»

Paljude poliitikaekspertide hinnangul sõltuvad just üle-möödunud laupäeval Venemaa lääneosas Smolenskis aset leidnud lennukatastroofi uurimisest kahe riigi vahelised suhted.

Viimastel aastatel on Poola ja Venemaa suhteid varjutanud Varssavi luba paigutada Poola pinnale USA sõjatehnikat, mis on ärritanud Kremli võimueliiti. Rasmusseni sõnul tuleks aga Venemaad positiivsemalt hõlmata ja kaasata rohkem aruteludesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles