Rahvaliidu juhatus tegi ühinemisläbirääkimistest vahekokkuvõtte

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsid ja Rahvaliit ühisosa otsimas. Pildil lahkumas Karel Rüütli, eespool istub Kajar Lember.
Sotsid ja Rahvaliit ühisosa otsimas. Pildil lahkumas Karel Rüütli, eespool istub Kajar Lember. Foto: Priit Simson

Rahvaliidu aseesimehe Kajar Lemberi sõnul on ühinemisläbirääkimised sotsiaaldemokraatidega sujunud positiivses võtmes ning tuleval esmaspäeval koguneb erakonna juhatus uuesti, et siis juba rääkida ühinemisleppest detailsemalt.

Täna kogunenud Rahvaliidu juhatus tegi vahekokkuvõtte sellest, kuidas on möödunud nende ja sotsiaaldemokraatide delegatsioonide kohtumised seoses ühinemisläbirääkimistega. 

Kajar Lemberi sõnul täna seoses ühinemisega mingeid otsuseid vastu ei võetud, vaid jagati lihtsalt informatsiooni, mida seni on räägitud ning otsustati, et 8. mail kutsutakse kokku erakonna volikogu. 

Samuti arutas juhatus Eesti Energia minekut börsile ning jõudis seisukohale, et Eesti elektrijaamad koos põlevkiviga on rahvuslik rikkus, mida ei tohi anda börsimängurite meelevalda. See peaks Lemberi sõnul olema ka võimaliku ühendpartei üks seisukohti.

Rahvaliit on kindlalt seda meelt, et elektrijaamad peavad jääma kogu Eesti rahva ühisvaraks ning nende saatuse üle on õigus otsustada ainult riigikogu koosseisu ülekaalukal enamusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles