Estonian Air testlende teha ei kavatse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennukid lähevad lendu ainult siis, kui ollakse veendunud, et lend tuleb täiesti ohutu.
Estonian Airi lennukid lähevad lendu ainult siis, kui ollakse veendunud, et lend tuleb täiesti ohutu. Foto: Margus Ansu

Estonian Air testlende ei soorita ja pooldab põhimõtet, et kui on ka üks tuhakahjustusi saanud lennuk, ei tohi õhku tõusta.

Vähemalt kahel Soome hävitajal ja ühel NATO lennukil on tuvastatud tuhakahjustusi, samas on mitmete lennukompaniide reisilennukid läbinud testlennud ilma vigastusteta, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Frankfurdist Münchenisse lendas eile reisijateta kümme Lufthansa lennukit ja mingeid kahjustusi neil ei täheldatud. Selliseid testlende on teinud juba mitukümmend lennufirmat.

Estonian Airi käitlusala asepresident Rait Kalda ütles, et kindlasti võib leida palju lennukeid, millel tuhapilvest läbi lennates ei ole midagi häda. «Kui me leiame aga ühe lennuki, mis läbi lennates võib kahjustusi saada ja mis on sunnitud hädamaandumise tegema, siis see risk ei ole seda väärt,» ütles Kalda. «Me läheme lendu ainult siis, kui me oleme veendunud, et see lend saab sooritatud ohutult».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles